Valid XHTML 1.0 Transitional

SVE ŠTO TREBA ZNATI
5 4 3 2 1
Page:

3. PUTNE KARTE I DOKUMENTI

Svaki putnik mora sa sobom imati važeći identifikacijski dokument koji se traži na uvid kod odabranog krstarenja, a ukoliko ga nema, ne može ostvariti povrat novca uplaćenog za krstarenje.

Za sva krstarenja potrebna je valjana putovnica, ponekad i ulazna viza (ovisno o državama koje brodovi posjećuju). Obavijest o potrebnim vizama pružit će Vam naša agencija.

MOLIMO PROVJERITE DATUM VAŽENJA VAŠE PUTOVNICE!

Prije početka putovanja putnicima će biti uručeni ili poslani
na kućnu adresu sljedeći dokumenti:

  • putne karte
  • etikete za prtljagu (potrebno unaprijed ispuniti)
  • knjižica informacija o krstarenju i izletima
  • voucher za transfere ili hotelski smještaj
    (ako su transferi ili smještaj na kopnu unaprijed dogovoreni).

4. NOVAC

Američki dolari i putnički čekovi su dobrodošli u većini luka i pristaništa. Iako su putnički čekovi vrlo siguran i jednostavan način plaćanja, preporučujemo da ponesete razumnu količinu američkih dolara za potrebe prije samog ukrcavanja na brod. Da biste se bolje osjećali, na svakom brodu postoje i ATM automati. No valja uzeti u obzir da opskrba novcem može biti smanjena prema kraju krstarenja zbog ograničene količine novca dostupnog u automatima. Vaša kreditna kartica može unovčiti 250 $ prilikom samog ukrcaja ukoliko plaćate American Express karticom, pritom se izdaje ček koji mora glasiti na ime vlasnika kartice.
Visa, MasterCard i American Express prihvaćene su u većini većih trgovina u lukama.
SIAL & SIGN kreditni je program tvrtke CARNIVAL, a omogućuje Vam da sve naknade za usluge koje plaćate na brodu budu obračunate na ukupni iznos troškova na kraju krstarenja i krajnjeg zaduženja po Vašoj kreditnoj kartici.
Sail & sign kartica ne vrijedi za neke igre na sreću, kockarnicu, i plaćanje napojnica osoblju.
Sail & sign kartica izdaje se prilikom ukrcaja i registracije na temelju Vaše kreditne kartice (MC, AX, DC, VI).
Ako ne želite koristiti Vašu kreditnu karticu kao oblik plaćanja prilikom registracije na brodu, uplaćujete depozit od 150 $ kojim otvarate račun za sedmodnevna krstarenja ili 100 $ za trodnevna i četverodnevna.


Sunčana vura d.o.o. za poslovne usluge i turizam, Kožarska 2, 10000 ZAGREB, HRVATSKA • tel: +385 1 481 36 35 ; 481 36 36 • mail: infosv@suncana.org