Valid XHTML 1.0 Transitional

AKTIVNOSTI / IGRE / INTERAKTIVNO

JURE GRANDO - PRVI VAMPIR IZ ISTRE

Pisanim dokumentima najstariji zabilježeni vampir je Jure Grando iz mjesta Kringe u Istri. Legenda kaže, a svjedočanstva mještana kroz generacije govore o tome kako je Jure Grando nakon pokopa 1656. godine već prve noći ustao iz groba te slijedećih 16 godina terorizirao mještane i napastvovao svoju udovicu. Nakon 16 dugih godina lokalni župan Miho Radetić okupio je devetoricu mještana te su iskopali Grandov grob. Našli su ga rumenih obraza i očuvana tijela koje nisu uspjeli probosti glogovim kolcem pa su mu odrubili glavu i zatrpali grob. Nakon toga Grando više nije nikoga uznemiravao. O njemu i gore navedenome pisao je slovenski putopisac Janez Vajkard Valvasor u svojoj knjizi „Slava vojvodine Kranjske“ objavljenoj 1689. godine.

IGRA

Mjestom se pronio glas da se Jure Grando vratio iz mrtvih i da ponovo terorizira mještane. Župnik (nasumično odabran igrač) ima zadatak potaknuti mještane (ostale igrače) da ga ulove i podare mu vječni mir. Da bi to bilo moguće, moraju pronaći sve potrebno za obred i zaštitu od vampira (glogov kolac, križ, češnjak...) Jedan od mještana (nasumično odabran/a igrač/ica) je vampir/ica (Grando ga je zarazio), ali to krije. Njegov/njen je zadatak nahraniti se, to jest zaraziti što više mještana. Ostali igrači trebaju, zajedno sa župnikom, otkriti da je vampir među njima i neutralizirati ga, odnosno neutralizirati sve koji su zaraženi. Župnikov tim za pobjedu treba eliminirati sve vampire. Vampirski tim pobjeđuje kad zarazi sve mještane.
Trajanje igre: 60 minuta
PREDLAŽEMO: ISTRA - 4 dana

ISTRU čine srednjovjekovni gradići koji kao čarolijom izranjaju u sanjiva maglovita jutra.
Priče, legende i bajke...
Odgurnite vrata i uđite...
Odaberite program i obogatite ga prema svojim željama, četiri dana Istre potaknut će sva vaša osjetila. od 2.870 kn


Lokacija: Kringa


Sunčana vura d.o.o. za poslovne usluge i turizam, Kožarska 2, 10000 ZAGREB, HRVATSKA • tel: +385 1 481 36 35 ; 481 36 36 • mail: infosv@suncana.org