Valid XHTML 1.0 Transitional

AKTIVNOSTI / IGRA / INTERAKTIVNO

DAŠAK SREDNJEG VIJEKA

Ako ste ikada poželji obući oklop, izvući mač ili odapeti strijelu, ako ste ikada sanjali o laganim plesnim koracima i blagim naklonima, ako ste se ikada pitali (ili prisjećali) kovačkog nakovnja i vrućine uzavrelog kotla u kojem se kuha obrok, ako ste sanjali o dvorcima i osvajanjima - vi ste poželjeli i naslutili iskustvo srednjeg vijeka.

Za vas smo pripremili radionicu u kojoj ćete naučiti i okušati svoje vještine u mačevanju, streličarstvu, plesu i kuhanju. I sve to u srednjovjekovnom viteškom logoru obučeni u osnovnu odjeću tog povjesnog razdoblja.

Svaka radionica traje sat vremena, teorijski dio 15 minuta i praktični 45 minuta, nakon čega slijedi 15 minuta stanke za okrijepu te se kreće na slijedeću radionicu.

Na kraju dana slijedi natjecanje u mačevanju (sa zaštitom i drvenim mačem) i streličarstvu. Svaki sudionik dobiva povelju o sudjelovanju. Na kraju događanja dva animatora demonstriraju oklopljenu vitešku borbu s više različitih oružja: dugi mačevi, mač i štit, štapovi, koplja.
RADIONICE:

Radionica mačevanja

Teorijski dio – tipovi i svrha oružja, tipovi i svrha oklopa i odjeće, dijelovi mača
Praktični dio – osnovni stavovi, osnovni udarci, osnovne obrane, kontrolirani sparing

Radionica streličarstva

Teorijski dio – povijest streličarstva, načini streličarstva, tipovi lukova, dijelovi luka
Praktični dio – gađanje iz luka na različitim udaljenostima

Radionica srednjovjekovnih igara i plesova

Teorijski dio – o igrama i plesovima u srednjem vijeku
Praktični dio – učenje jednog jednostavnog plesa uz glazbu i plesanje, natjecanje u srednjovjekovnoj igri quiots, natjecanje u potezanju užeta

Radionica srednjovjekovne kuhinje

Teorijski dio – o kuhinji u srednjem vijeku – najvažnije kuhinje i kuharice, začini
Praktični dio – priprema jednog jela u trajanju od 45 minuta - prema originalnim receptima po jedno jelo za sve koje potom svi sudionici zajedno kušaju i jedu.

PREDLAŽEMO: ZAGREB - HRVATSKO ZAGORJE - 3 dana

Odmor na ZAGORSKIM livadama, bregima i pašnjacima prožet je iskustvom nekadašnjeg načina života, neužurbanog, okrenutog prirodi, životinjama i brizi o njima, hrani i uzgoju biljaka...Sunčana vura d.o.o. za poslovne usluge i turizam, Kožarska 2, 10000 ZAGREB, HRVATSKA • tel: +385 1 481 36 35 ; 481 36 36 • mail: infosv@suncana.org