Valid XHTML 1.0 Transitional

AKTIVNOSTI / SPORT I ADRENALIN

RAFTING I KAYAKING

Rafting je spuštanje gumenim čamcem niz riječne brzace. To je prije svega uzbudljiva, adrenalinska i avanturistička aktivnost. Posebni doživljaj proizlazi iz osjećaja da smo prepušteni riječnom toku koji je bez kontrole, a mi ga slijedimo te mu se prilagođavamo kako bi iskusili sjedinjenje s prirodom. Prije spuštanja prvo slijede instrukcije o opremi, ponašanju u čamcu i načinu veslanja. Ovisno o lokaciji ova aktivnost je prilagodljiva s obzirom na brzinu i zahtjevnost na nekoliko stupnjeva, od klase 1 do klase 6. Spuštanje velikim rafting čamcima u kojima ima mjesta za 10 ljudi primjereno je za visoka vodostaja, dok su po nižem vodostaju idealni uvjeti za manje kanu ili kajak čamce u koje stanu 2-3 osobe i koji svojom formom omogućavaju prolaz na mjestima gdje ima dovoljno vode za pravi rafting doživljaj. Idealno vrijeme za ovu aktivnost je proljeće i rano ljeto.
LOKACIJE ZA AKTIVNOST:

CRES

Veslanje u kajak čamcu poseban je doživljaj. Omogućuje nam da upoznamo otok s morske perspektive, ulazeći u sve skrivene uvalice, špilje, plaže te tako otkrivajući tajne ovog mističnog otoka.

Predlažemo nekoliko uzbudljivih tura:

Ruta 1
CRES – lagano veslanje uz pratnju iskusnog lokalnog vodiča odvest će vas do skrivenih uvala otoka Cresa. Zatim idemo u otkrivanje tirkiznih dubina roneći su dihalicom. Pogled u svijet dubina i susret s njezinim malim stanovnicima, poseban je doživljaj - trajanje 5 sati.

Cijena uključuje: kajak čamac, oprema, suha torba za stvari, maska i disalica, profesionalni vodič. 220 kn Ruta 2
CRES - BARBARINA DRAGA - CRES - još jedna uzbudljiva ruta koja nas vodi iz grada Cresa do Barbarine Drage gdje putem upoznajemo ljepotu obale uz stajanje na zanimljivim mjestima gdje se roni i druži s račićima, školjkama, puževima i ribicama - trajanje 5 sati.

Cijena uključuje: kajak čamac, oprema, suha torba za stvari, maska i disalica, profesionalni vodič. 220 kn Ruta 3
CRES - SV. BLAŽ -CRES - oko jedan sat laganog veslanja odvest će vas na jednu od najljepših creskih vala, Sv. Blaž. Putem ćemo se zaustaviti na nekoliko manjih, ali ne manje lijepih plaža te ćemo zaviriti u podmorje otoka. Potrebna oprema: zaštita od sunca za glavu, zaštitna krema, min. 1,5 l vode i adekvatna obuća za more - trajanje 9 sati.

Cijena uključuje: obrok, kajak čamac, oprema, suha torba za stvari, maska i disalica, profesionalni vodič. 300 kn
Ruta 4
CRES - VALUN - CRES - uzbudljiv cijelodnevni izlet koji kreće iz grada Cresa, uz lagano veslanje, sa stajanjima u čarobnim tirkiznim uvalama i plažama. Staje se u Valunu. Valun je naselje smješteno u dubokoj, mirnoj uvali. Ribarske mreže, udice i stari ribari koji love na načine koji se nisu mijenjali stoljećima, uz opojne mirise ribljih specijaliteta iz obližnjih konoba dio su romantičnog okruženja. Ručak u Valunu, a nakon ručka lagano veslanje natrag do grada Cresa - trajanje 9 sati.

Cijena uključuje: ručak, kajak čamac, oprema, suha torba za stvari, maska i disalica, profesionalni vodič. 300 kn
Ruta 5
Romantična čarolija Cresa uz noćni kajaking - uz mjesečinu koja obasjava more, nježno ocrtavajući valove bonace, kajaking je doživalj koji će ostati u sjećanju. Iz jedne potpuno druge perspektive doživjet ćemo cresku valu i grad Cres noću - 20:00 - 22:00 h.

Cijena uključuje: kajak čamac, oprema, suha torba za stvari, maska i disalica, profesionalni vodič. 250 kn

Rafting i kayaking na KORANI

Avantura koja uključuje plovidbu rijekom Koranom u natjecateljskim rafting čamcima preko mnoštva divljih i neukrotivih brzaka i sedrenih barijera kojom ćete osjetiti navalu adrenalina i uzbuđenje ovog sporta. Plovidba je isključivo po nepristupačnom dijelu rijeke Korane, što ovaj izlet čini još ekstremnijim, nezaboravnim i avanturističkim. Prolazak je organiziran preko najtežeg i najbržeg dijela rijeke Korane, od mjesta Nikšić do Blagaja, dužine 10-ak kilometara. Putem se nailazi na nekoliko starih i napuštenih vodenica. U ovome dijelu rijeke ima preko trideset slapova koji se prelaze čamcem. Sve ovo pruža neopisiv osjećaj divljine i omogućuje vladanje prirodom te prepuštanje da ona vlada nama.

Cijena uključuje: transfer tijekom izleta, najam čamaca i opreme - neopren odijelo, prsluci, kacige, čizmice, bačve i vesla, vodič - skiper, zajednički ručak, fotografiranje tijekom putovanja - CD s fotografijama na poklon, osiguranje. 250 kn

Kajak safari na MREŽNICI

Za ljepoticu poput Mrežnice riječi nisu dostatne da bi je opisale. U gornjem toku, koji ujedno predstavlja početnu trasu kajakinga od Gornjeg Primišlja do mosta u Tržiću, na samo 5 km dužine smjestilo se čak 26 slapova, od kojih je najvažnije spomenuti Milkovićev slap (8m) na kojem se zaustavljamo radi nezaboravnih vodenih akrobacija koje nam omogućuju visoke stijene za skokove i prirodni tobogan koji je voda tijekom godina isklesala kroz samo srce slapa. Ne samo da nam Mrežnica pruža mnoštvo slapova, nego je tu i pregršt riječnih jezera idealnih za kupanje i odmor. Naša avantura završava u očaravajućoj luci nakon koje Mrežnica ima plitak i usporen tok. Bistra i čista voda, slapovi, brzaci i riječna jezera te bogata vegetacija pružaju nezaboravnu avanturu na neukroćenoj i skrivenoj ljepotici Mrežnici. Iskonska divljina i sjedinjenje s prirodom - to je kajak safari na Mrežnici.

Cijena uključuje: transfer tijekom izleta, najam čamaca i opreme - neopren odijelo, prsluci, kacige, čizmice, bačve i vesla, vodič - skiper, zajednički ručak, fotografiranje tijekom putovanja - CD s fotografijama na poklon, osiguranje. 250 kn

PREDLAŽEMO: CRES - 4 dana

CRES je otočki biser Jadrana, pomalo divlji, još uvijek nedovoljno otkriven i prepoznat. Uz otok Krk, najveći je otok Jadrana. Iako otok, na njegovom sjevernom dijelu rastu hrast, kesten i trešnja. Otok krase brojni maslinici i kadulja te oko 1.400 ostalih vrsta biljaka. Ekocentar Caput Insulae udomio je i od izumiranja čuva bjeloglave supove. Na Cresu se gnijezde suri orao (Aquila chrysaetos), škanjac osaš (Pernis apivorus) i slavuj. Ovdje zrak ispunjava šarenilo krila nježnih letača, preko 100 vrsta leptira. Iako na otoku borave čak 23 vrste gmazova (gušteri, zmije i kornjače), nema otrovnih. Cres će vam pružiti puno više od očekivanog. Iznenadit će vas i oduzeti vam dah svojim prirodnim ljepotama. Cres pruža mogućnosti za nova iskustva i spoznaje putem tjelesnih, duhovnih i misaonih puteva. Ovo je idealno mjesto za novu dimenziju odmora. od 2.100 kn

PREDLAŽEMO: ZAGREB, PLITVIČKA JEZERA i LIČKI KRAJ - 4 dana

Poznata je legenda o nastanku imena grada ZAGREBA, u kojoj stari drevni ban, umoran i žedan, naredi djevojci Mandi da donese vode s izvora. Ban reče: „Mando, dušo, z a g r a b i ! I tako nastane Zagreb i Manduševac...

PLITVIČKA JEZERA - najistaknutiji i najposjećeniji od osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj. Predstavlja osobit hidrogeološki fenomen koji godinama oduzima dah mnogim posjetiteljima. Plitvice su šumovit planinski kraj u kojem je nanizano 16 manjih i većih jezera kristalne modrozelene boje. Jezera dobivaju vodu od brojnih rječica i potoka, a međusobno su spojena kaskadama i slapovima. U samom Parku moguće je provoditi mnoge aktivnosti - pješačenje, vožnju električnim brodom i vlakom, fotografiranje. U okolici Parka priroda je jednako dojmljiva i netaknuta, zato je ovo područje idealno za pravi doživljaj odmora. od 3.210 kn


Lokacije: Cres, rijeka Korana, rijeka Mrežnica


Sunčana vura d.o.o. za poslovne usluge i turizam, Kožarska 2, 10000 ZAGREB, HRVATSKA • tel: +385 1 481 36 35 ; 481 36 36 • mail: infosv@suncana.org