Valid XHTML 1.0 Transitional

IGRA / PREDSTAVA NA OTVORENOM

MITSKA BIĆA ISTRE

Interaktivna predstava za djecu i odrasle koja vas upoznaje s mitskim bićima Istre, događa se unutar zidina pulske mletačke utvrde. Priča počinje vilama koje su gradile pulsku Arenu slažući kamenje po noći, dok ih zle čari štrige nisu prekinule u poslu, pa je Arena ostala bez prozora i krova. Nakon toga slijedi priprema čarobnog napitka, uz priču o tome kako napitak djeluje na vile, diva, patuljke, pa čak i orka, kojima ga podmetne zlobna štriga. Oni radoznali i hrabri mogu i probati čarobni napitak. Slijedi doživljaj atmosfere drevnih vašara, ili kako ih u Istri zovu, merkata gdje će vas neobični muzičari, žongleri i akrobatkinje u zraku zabavljati svojim dogodovištinama verući se po obješenim tkaninama, vrteći vatru, žonglirajući lopticama ili čunjevima i svirajući neobične instrumente. Uz puno smijeha i čuđenja, za kraj ćete gucnuti čarobni napitak iz ruke prave štrige, kušati magični kolačić i spremni ste za zajedničku igru.

Čarolija započinje bajkom o vilama koje su gradile pulsku Arenu, ali su ih zle čari štrige zaustavile. Zašto pulska Arena nije dobila prozore i krov? Sudjelujte u pripravljanu čarobnog napitka i pogledajte što se dogodilo kad ga je štriga podmetnula vilama, divu, patuljcima i orku. Smješnim dogodovštima, skečevima i pričama zabavljat će vas neobični muzičari, žongleri, akrobatkinje u zraku, a probat ćete i čarobni napitak štrige. Posjetite ovaj neobičan cirkus u kakvom su nekada žongleri, muzičari, klaunovi uveseljavali posjetitelje drevnih vašara, ili kako ih u Istri zovu, merkata. Oni se veru po obješenim tkaninama, vrte vatru, žongliraju lopticama, čunjevima i sviraju neobične instrumente, a vi i vaši mališani sve to upijate, uživate, smijete se. Onda i vi popijete čarobni napitak iz ruke štrige i pojedete magični kolačić i spremni ste za zajedničku igru.
PREDLAŽEMO: ISTRA - 4 dana

ISTRU čine srednjovjekovni gradići koji kao čarolijom izranjaju u sanjiva maglovita jutra.
Priče, legende i bajke...
Odgurnite vrata i uđite...
Odaberite program i obogatite ga prema svojim željama, četiri dana Istre potaknut će sva vaša osjetila. od 2.870 kn


Lokacija: Pula


Sunčana vura d.o.o. za poslovne usluge i turizam, Kožarska 2, 10000 ZAGREB, HRVATSKA • tel: +385 1 481 36 35 ; 481 36 36 • mail: infosv@suncana.org