Valid XHTML 1.0 Transitional

IGRA / PREDSTAVA NA OTVORENOM

BUZET PO STARINSKI

Proživite djelić burne povijesti Buzeta, neslužbene prijestolnice centralne Istre u kojoj se najviše družilo, pjevalo i plesalo kroz 19. stoljeće, kada je i zaživjela Subotina, tradicionalni sajam i pučka fešta. U izuzetnom ambijentu doživjet ćete zvukove, okuse i mirise, govor i glazbu, dah i duh 20. stoljeća i prohujalih vremena. Predvođeni Inspirit animatorom Teom, pobijedit ćete zlo, pronaći blago, osloboditi otetu djevojku, umiriti razjarenog Velog Jožu. Starogradska jezgra Buzeta postaje prirodna pozornica, dok se na ulicama i trgovima oživljavaju stari zanati, uz kušaonice, vinoteke i suvenirnice. Naučit ćete peći kruh po starinski, zaigrat na pljočke, kušat lokalne specijalitete i rakije, Zaplesat ćete uz harmoniku, bajs i vijulinu po buzetski, i slušat priče o zlim patuljcima kako su potjerali divove koji su gradili Buzet i o zaljubljenom Napoleonu koji je odao tajnu proizvodnje pjenušca upravo buzetskoj ljepotici.

U izuzetnom ambijentu doživjet ćete zvukove, okuse i mirise, govor i glazbu, dah i duh 20. stoljeća i prohujalih vremena. Pravit ćete kruh po starinski, naučiti stare plesove uz zvuke harmonike, bajsa i vijulina, zaigrati na pljočke, prošetati gradom i doživjeti ulice, trgove, stare radionice, kušaonice i vinoteke, suvenirnice.

Termin: 26. svibanj, 7 srpanj.
PREDLAŽEMO: ISTRA - 4 dana

ISTRU čine srednjovjekovni gradići koji kao čarolijom izranjaju u sanjiva maglovita jutra.
Priče, legende i bajke...
Odgurnite vrata i uđite...
Odaberite program i obogatite ga prema svojim željama, četiri dana Istre potaknut će sva vaša osjetila. od 2.870 kn


Lokacija: Buzet


Sunčana vura d.o.o. za poslovne usluge i turizam, Kožarska 2, 10000 ZAGREB, HRVATSKA • tel: +385 1 481 36 35 ; 481 36 36 • mail: infosv@suncana.org