Valid XHTML 1.0 Transitional

AKTIVNOSTI / IGRA / PREDSTAVA

JULES VERNE: BIJEG IZ KAŠTELA

Proživite avanturu vratolomnog bijega iz tamnice Jules Verneovog junaka Mathiasa Sandorfa i otkrijte zašto je znameniti francuski pisac mjesto radnje svog junaka smjestio upravo u srce Istre, u kaštel u Pazinu i Pazinsku jamu. Priča kaže kako je mađarski grof Mathias Sandorf s još dvoje urotnika 1867. godine osuđen za urotu odcjepljenja Mađarske od Austro-Ugarske Monarhije, zbog čega ih austrijski sud smješta u pazinski Kaštel gdje čekaju pogubljenje. Sandorf i dvoje urotnika bježe iz Kaštela spustivši se niz liticu Pazinske jame u ponor, te nastavljaju avanturu nošeni nabujalom Pazinčicom. Vratolomni bijeg Mathiasa Sandorfa začinit će multimedijalna predstava, nastala korištenjem nesvakidašnjih modernih tehnologija. Kada prođe sva opasnost i umori se avanturistički duh u vama, okrijepite ga tipičnom večerom i glazbom s kraja 19. stoljeća, u kojem bi, da je zaista postojao, živio Mathias Sandorf.

Saznajte zašto je zdanje pazinskog kaštela inspiriralo čak i Julesa Vernea, za priču o Mathiasu Sandorfu. U njegovom romanu, grof Sandorf 1867. godine kuje urotu za odcjepljenje Mađarske od Austro-Ugarske Monarhije. Biva otkriven i nakon suđenja bačen u pazinski Kaštel gdje čeka pogubljenje, no s dvoje urotnika bježi iz Kaštela niz liticu Pazinske jame u ponor. Razgledajte tamnice pazinskog kaštela, a nakon vratolomnog bijega Mathiasa Sandorfa uživajte u pučkoj večeri, piću i glazbi.
PREDLAŽEMO: ISTRA - 4 dana

ISTRU čine srednjovjekovni gradići koji kao čarolijom izranjaju u sanjiva maglovita jutra.
Priče, legende i bajke...
Odgurnite vrata i uđite...
Odaberite program i obogatite ga prema svojim željama, četiri dana Istre potaknut će sva vaša osjetila. od 2.870 kn


Lokacija: Pazin


Sunčana vura d.o.o. za poslovne usluge i turizam, Kožarska 2, 10000 ZAGREB, HRVATSKA • tel: +385 1 481 36 35 ; 481 36 36 • mail: infosv@suncana.org