Valid XHTML 1.0 Transitional

AU PAIR´S LETTERS
Helena Ivana 1 Ivana 2 Andrea Hadzimana
Dolazak u Ameriku Evo se ja malo javljam!

Stigla sam 10. 9. tj. u petak navečer u svoju novu obitelj. Na aerodromu me čekao veeeliki natpis s mojim imenom. Baš kako je u New Yorku na orijentaciji rekla “trenerica”.

Eh, da New York...nezaboravan grad. Naš boravak u New Yorku trajao je otprilike 3 dana. Bile smo u jednom vrlo lijepom hotelu, bile smo smještene po tri u sobi ovisno o tome gdje će koja živjeti - one koje će biti blizu bile su zajedno u sobi. Sve to da bi se što bolje upoznale i eventualno stvorile prijateljstva.

Bilo nas je više od 150- daleko najviše bilo je Njemica te nešto manje Austrijanki.

Me, myself and I - jedina sam branila boje naše domovine! Genijalan je osjećaj biti u jednoj sobi s toliko različitih lica - svako je posebno i svako nosi dio svoje kulture i prepoznatljiva obilježja.

Jedan mali cosmopolitan - ogromna koncentracija entuzijazma, energije, pameti i svega što mladi Izraelci, Nijemci, Talijani, Južnoafrikanci, Englezi, Kanađani, Francuzi, Rusi, Argentinci, Brazilci, Čileanci, (Hrvati)... nose u sebi.

Orijentacija počinje svaki dan u 8:30. Na njoj se dozna bezbroj zanimljivih i potrebnih informacija - o kulturi Amerikanaca, o tome što se smije, što ne, o iskustvima drugih cura... i još puuuno toga!

Najveći doživljaj je razgledavanje New Yorka - to se ne može riječima opisati. (Samo da pripomenem - ide se po izboru i plaća se 55 $!)

Razgledavanje je organizirano besprijekorno, dobro - traje nekih 5-6 sati. Počinje u 17:30 popodne tako da se može vidjeti grad i danju i noću. Odveli su nas na sva značajnija mjesta u gradu - osjećaj koji sigurno nikad neću zaboraviti.

Carrie i ekipa iz Seks i grada ni približno ne mogu dočarati ono što se može osjetiti kad si tu. Definitivno preporučam!

I onda veliki dan kad svih obuzme nervoza da to sve skupa postane komično - odlazak u obitelji!!! I tako se ja vraćam na početak svog maila i moj dolazak!

Sad sam tu već tjedan dana - polako se prilagođavam na njihov način života - ovdje je jako puno toga drugačije nego kući. Zadovoljna sam za sada svime ovdje i mislim da je ispred mene odlična godina. Sviđa mi se obitelj u kojoj sam i puno toga je baš onako kako su rekli da će biti - zato - pitati SVE što vas zanima, sve što želite i sve što ne želite jer o tome jako ovisi vaša godina ovdje. Mislim da se pravila i svi ili bar većina dogovora mora dogoditi prije nego dođete ovdje - samo da znate i da oni znaju na što točno pristajete, jer postajete dio njihove obitelji, živite u njihovom domu. Zato pitati, pitati i pitati SVE! Tako je Hele lijepo i pametno pitala sve šta joj je bilo na pameti i zato je sad zadovoljna!

E, i da se pohvalim - bila sam na koncertu Erykah Badu!!! Zaaaakonnnn!

Eto - veselim se godini koja dolazi!!!

Veeeeeeeeeeeliki pozdrav iz lipe Amerike (koja je potpuno drugačija od one u filmovima!!!)

Helena

Sunčana vura d.o.o. za poslovne usluge i turizam, Kožarska 2, 10000 ZAGREB, HRVATSKA • tel: +385 1 481 36 35 ; 481 36 36 • mail: infosv@suncana.org